Tjänster

VARFÖR SKA MAN SATSA PÅ STRESSHANTERING?

 

Vinsterna med att sänka stressnivån är många. Stresshantering har positiva effekter både på kropp, hjärna, prestation och känsloliv. Här är några av vinsterna du kan komma att uppleva:

 

 

 

 

 

 

 

MINSKAD VÄRK

Många typer av värk kan ha sitt ursprung i stress, t ex huvudvärk, ont i axlar, nacke och rygg.

 

ÖKAD ENERGI

Vid långvarig stress blir energinivån påtagligt lägre. Vi orkar mindre, känner oss ofta trötta och slitna.

BÄTTRE SÖMN

Sömnbesvär som ytlig sömn med många uppvaknanden och svårigheter att somna/somna om, är vanligt vid stress.

 

LUGNARE OCH MER POSITIV

Humöret påverkas negativt av hög stress. Vi blir mer oroliga, nedstämda, lättretliga och kan ha svårt att se alternativ och lösningar i olika situationer.

TJÄNSTER FÖR PRIVATPERSONER

 

Välkommen till min mottagning på Köpenhamnsvägen 13

i Malmö!

 

Stresshanteringssamtal med kognitiv inriktning, med eller utan avslappningsmassage.

 

I stresshanteringssamtalen kartlägger vi tillsammans din livssituation och gör upp en individuell stresshanteringsplan för att öka möjligheterna till återhämtning. Vi går igenom de eventuella stressrelaterade symtom du upplever så att du kan få förståelse för hur dessa uppkommer och vad du kan göra för att minska symtomen och få en ökad hälsa. I samtalen använder jag mig bland annat av verktyg hämtade från KBT och mindfulness.    Varje samtal innehåller en stunds andnings- eller annan avspänningsövning. Samtalen kan avslutas med en halvtimmes avslappningsmassage om man önskar det.

 

Om du redan har insjuknat i utmattningssyndrom eller annat tillstånd orsakat av stress, är det extra viktigt att lära sig att känna igen signalerna på stress i kropp och hjärna och få verksamma tekniker för att kunna tillfriskna och behålla hälsan.

 

Stresshanteringskurs för tonåringar

 

Individuell kurs för ungdomar i åldrarna 13-18 år.

Den psykiska ohälsan kryper nedåt i åldrarna. I kursen får man bland annat lära sig mer om hur kropp och hjärna fungerar och hur man kan förebygga stress och oro.

Läs mer på sidan "aktuella kurser".

 

Stresshanteringskurs för familjer

Vardagen är hektisk för många idag! Gör en annorlunda satsning för dig och din familj. Läs mer under fliken kurser.

 

Massage

Jag arbetar även med avslappningsmassage samt ansiktsmassage. Stress ger muskelspänningar och oro i kroppen som gör det svårt att slappna av.

Massage är ett effektivt sätt att komma ner i varv och lösa upp spänningar i kroppen. Jag tar även emot ungdomar.

TJÄNSTER FÖRETAG

 

Kontakta mig för förslag på upplägg och prisuppgifter. Jag är flexibel och anpassar tjänsterna till era behov!

 

Workshops och föreläsningar

 

Vilka behov har just ditt företag? Jag erbjuder föreläsningar och workshops om stress och återhämtning. Att öka sina medarbetares kunskap om stressrelaterade symtom och vad man kan göra åt dem, både på ett individuellt plan och på arbetsplatsnivå, är en god investering.

 

Stresshanteringssamtal för medarbetare

 

Har du medarbetare som du är orolig för? Jag erbjuder samtal/rådgivning för enskilda personer i riskzonen. Samtalen kan hållas på arbetsplatsen eller på min mottagning i ABC-hälsans lokaler i Malmö. 

 

Stresshantering i grupp för medarbetare

 

Vill du som arbetsgivare arbeta aktivt med att förebygga stress på arbetsplatsen? Att erbjuda sina medarbetare möjligheten att gå i en stresshanteringsgrupp är ett bra sätt att verka förebyggande.

 

Mindfulness på arbetsplatsen

 

Jag går just nu instruktörsutbildning i Mindfulness. Till våren kommer jag att ha möjlighet att erbjuda mindfulness på arbetsplatser. Antingen i kursform under ett antal veckor, eller som en prova-på aktivitet vid enstaka tillfällen.

 

Avslappningsmassage

 

Köp ett uppskattat klippkort på massage hos mig och min samarbetspartner Thomas på ABC-hälsan. 

 

 

© Copyright. All Rights Reserved.